Повече за козметиката

Нашата мисия е ЧИСТА КОЗМЕТИКА, КОЯТО РАБОТИ!

Продуктите ни не се тестват върху животни! В някои от формулите ни, като балсамите за устни използваме био пчелен восък. Можете да намерите пълния състав на всеки продукт в неговото описание.

Използваме 100% натурални съставки.

Продуктите ни не съдържат: синтетични аромати,оцветители, парабени, парафин, петролни и силиконови деривати, феноксиетанол, GMO.

 • От Април 2019, компанията ни е пълноправен член на Българската национална асоциация „Етерични масла, парфюмерия и козметика“.

  Награди и Конкурси

  Когато разработваме нов продукт, заедно с екипа от лабораторията винаги даваме най-доброто от себе си. Търсим съставки от целия свят, правим проучвания, правим, колкото се наложи прототипи, тестваме с доброволци и на финала знаем, че сме създали най-добрия продукт, но е хубаво и когато международен конкурс оцени труда ни.

  Понякога създаването на нов продукт отнема месеци, дори години. Създаване на формули, тестването им в лабораториите, тестове с доброволци, връщане в лабораторията, ако резултатите не са отлични и така – докато имаме продукт на най–доброто възможно ниво. Без никаква отстъпка в качеството.

  Нищо, че сме от малка държава и козметиката ни е бутикова. Международни арбитри казват точно това – нашата RUMI COSMETICS е сред най-добрите световни марки, а в някои от категориите сме и най-добрите!

  Горещото лято 2023 дойде с нови награди за Rumi Cosmetics от конкурса Healing Lifestyles & Spas 2023.

  Първата си международна награда получи Стик дезодорантът с аромат на лимон, който беше високо оценен поради 100% натуралния си състав и безупречното си действие в синхрон с нашето тяло, като спира лошия мирис, но не спира изпотяването, защото това е естествената ни охладителна система и е вредно да се спира. Призът е за най-добър дезодорант – Best deodorant.

  Награда получи и великолепният SKIN PERFECTOR, серум за перфектна кожа, който бе отличен благодарение на многобройните си ползи за кожата в категория най-добър серум – Best Overall Serum!

  Това е второ световно признание за продукта, което затвърждава чудесното му действие против несъвършенства по кожата, за да бъде тя безупречна, здрава и красива!  Rumi Cosmetics посрещна своя 5-ти рожден ден с чудесна новина за цели 5 наградени продукта от престижния световен конкурс The Beauty Shortlist Awards 2023!

  Конкурсът The Beauty Shortlist Awards служи на мисията да показва високите постижения, да почита етичните марки, да популяризира по-органичен начин на живот без отпадъци и да осигури 100% доверен, експертно класиран наръчник за най-доброто в областта на красотата и здравето в претъпкания, често прекалено рекламиран пазар.

  Това е третото поредно участие за нашия бранд в този конкурс, от който тази година споделят, че конкуренцията е още по-голяма и са се включили най-голям брой участници, отколкото през която и да било предишна година от старта на конкурса през 2012г.

  Продуктите се оценяват от 3 независими експертни групи в съответните им области от Обединеното кралство, САЩ и Австралия. Наградите са добре известни със своята прозрачност и етичен фокус осигурявайки равнопоставени условия, както за световните, така и за по-малките бутикови брандове.

  Победители в категория избор на редактора EDITOR’S CHOICE – BEAUTY са отличени:

  • Хидратиращ лосион за ръце и тяло, серия GLOW – лосион за копринено гладка и мека кожа на цялото тяло.
  • PUGA нощен серум против бръчки за озарена кожа на сутринта – чуден елексир специално разработен за чувствителна кожа.
  • Околоочен крем за зряла кожа, MARU – ултра мощен околоочен крем против признаците на преждевременно стареене.
  • Околоочен крем против бръчки и тъмни кръгове, серия GLOW – силно хидратиращ и изглаждащ крем, който озарява зоната около очите.

   В категория препоръчани продукти COMMENDED – BEAUTY е отличен:

  • Дневен крем против бръчки PUGA – бързо абсорбиращ се крем за всеки тип кожа, включително чувствителна, който помага за изглаждане на фините линии и придава младежки вид на кожата.   Поредното световно признание за Rumi Cosmetics дойде от международния конкурс The 2022 Global Green Beauty Awards

   Конкурсът се провежда във Великобритания от 2019г. и отличава чисти и екологични продукти за красота.
   Наградите отбелязват стремежа на индустрията за красота да прави своите продукти и опаковки по-благоприятни за планетата (етични брандове, с натурални, органични и веган продукти, без да са тествани върху животни), както и за нашата кожа.

   Победителите в конкурса са избрани от група от шест експерти по красота. Основният критерий за оценяване е ефективността на продукта, която съдиите виждат и усещат като резултати. Другият фактор, който вземат предвид е как продуктите отговарят на критериите за екологичност и чистота в съответнта категорията.

  • Най-иконичният продукт за Rumi Cosmetics, с който козметичният бранд стартира GLOW серум против бръчки с ценни етерични масла получи своето първо международно отличие от конкурса The 2022 Global Green Beauty Awards. Продуктът е Сребърен победител в категория Best Organic anti-ageing product.
  • Вторият продукт, който взе участие в конкурса Дълбоко хидратиращ дневен крем за лице, серия GLOW също получи своята първа международна на награда. Журито на конкурса го избра за Бронзов победител в категория Best Natural Skincare Product.


  • През лятото на 2022 Rumi Cosmetics получи ново отличие от международния конкурс The Pure Beauty Awards

   Конкурсът The Pure Beauty Awards започва да се провежда във Великобритания през 2001г. и оттогава насам се превръща в огромно събитие за индустрията на красотата. През 2022г. Rumi Cosmetics взе участие в най-големия им по мащаб конкурс до момента, с награди обхващащи 11 категории от сферата на красотата и личната грижа.

   В конкурса могат да участват нововъзникващи, както и утвърдени марки. Наградите са изключително желани и широко признати благодарение на експертния екип на журито , който подбира и награждава най-доброто, което индустрията може да предложи, както от големите, така и от бутиковите брандове.

  • Божественият еликсир за зряла кожа MARU успя да впечатли експертното жури на международния конкурс и получи второто си световно отличие в категория Best New Natural Face Product, Highly Commended.
  • В конкурса взе участие удивителният SKIN PERFECTOR, серум за перфектна кожа и стана финалист в категория Best New Natural Face Product.

  • Друг продукт, който взе участие са Капките за съвършена кожа NO SPOTS. Този специален продукт за кожа без петна също стана финалист в категория Best New Natural Face Product.   През пролетта на 2022 Rumi Cosmetics получи признание на световно ниво за 2 продукта от международния конкурс Healing Lifestyles & Spas.

   Конкурсът се провежда в САЩ като отличава най-добрите нишови, бутикови и етични (такива, които се стремят да се развиват, оставяйки най-малък отпечатък върху околната среда) брандове за красота в различни категории за грижа за кожата, за тялото, както и за коса и грим продукти.

   • Първата си международна награда получи Революционният крем за млада кожа, който успя да пребори конкуренцията в категория Best moisturizer и да спечели сърцата на журито с наистина революционното си действие.
   • Невероятното Био Пухкавото масло СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ спечели награда в категорията Best Hand Treatment. Това е трета международна награда за този продукт, галещ ръцете с нежна грижа. Това за пореден път затвърждава благотворното му влияние върху кожата.   Още в началото на 2022, ново международно признание за 3 продукта от Rumi Cosmetics дойде от престижния световен конкурс, Beauty Shortlist Awards

  • Най-голямото отличие получи Балсамът за МЕКИ ПЕТИЧКИ, който взе първото място в BEST ZONE-TARGETED BEAUTY PRODUCT – FEET
  • Божественият еликсир за зряла кожа MARU е победител в EDITOR’S CHOICE BEAUTY WINNERS

  • Пухкавото масло СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ e победител в EDITOR’S CHOICE BEAUTY WINNERS. Това е второто международно отличие за нашето пухкаво масло за ръце, след приза на GLOBAL BEAUTY & WELLNESS AWARDS, който получи през миналата година.

   Скоро след пъврото си международно признание през пролетта от конкурса BEAUTY SHORTLIST AWARDS 2021, през есента на 2021 RumiCosmetics получи и втора международна награда за два от най-любимите продукти на нашите клиенти Сбогом, сухи ръце и Меки петички и ги постави пред всички останали конкуренти от целия свят!


   Безкрайно сме щастливи да споделим новината, че бяхме отличени в конкуренция с продукти на 475 козметични компании от цял свят! Експертите в журито не знаят кой продукт на коя компания е и оценяват професионално и безпристрастно.

   Страхотно е да сме победители при такава силна и сериозна конкуренция!

   Конкурсът The Global Beauty & Wellness Awards отличи с награда за най-добър био и натурален продукт за ръце: Best Organic and Natural Hand Product нашия превъзходен продукт Био пухкаво масло СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ, който увеличава еластичността на кожата и възвръща чувството за комфорт и мекота.

   С награда за най-добър био и натурален продукт за ходила Best Organic & Natural Feet Product конкурсът отличи нашия вълшебен продукт Био балсам за МЕКИ ПЕТИЧКИ, който се грижи за отличната хидратация и мекота на стъпалата.

   Повече за наградата от The Global Beauty and Wellness Awards 2021 може да прочетеш тук: The Global Beauty & Wellness Awards 2021


   През 2021 година нашето био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ беше отличено с международна награда!

   Престижното международно жури отличи био пухкаво масло ЗАЩИТА ОТ СТРИИ в категория MOTHER & BEAUTY, SELF-CARE – EDITOR’S CHOICE.

   Щастливи сме за международното признание и благодарим на вас, Прекрасни, че повярвахте в нас още преди световното признание.

   Всички категории и спечелили може да видите тук.