Нашата история

Създадохме RumiCosmetics в началото на 2018 година, защото искахме чиста козметика, която дава резултат. Така, че да не се налага да избираш между това какво работи и какво е полезно. Подбираме редки и ценни съставки от цял свят, за които има клинични изследвания и доказано действие.

Личната мотивация на Руми Илиева, нашият създател, се корени в здравословните предизвикателства, които среща от съвсем малка. Честата употреба на антибиотици през детството дава сериозно отражение върху здравето й, години след това.

Няколко пъти в годината боледувах от гнойна ангина. На 30 години открих, че имам автоимунното заболяване Хашимото, след това бях диагностицирана с Ендометриоза. Започнах да прилагам холистичен подход към здравето си. Напуснах работата си в маркетинг сферата и се сертифицирах за фитнес инструктор. Включих в ежедневието си ходене, тренировки и чиста храна. Исках да разпространявам наученото и направих уебсайт, в който споделях опита си. Този сайт в момента е най-посещаваното място за холистивен подход за влизане във форма: което е за цял живот. Тренировките и чистото храненето подобриха здравето ми изключително, за пръв път в живота си бях здрава няколко поредни години. Изследванията ми също показваха напредък в здравето ми, но все още имах Хашимото, което не усещах, но което можеше да се върне с бясна скорост по всяко време. Тогава се запознах с Автоимунния протокол на Сара Балантайн, в който ми направи впечатление, че имаше цяла глава за токсините, които дразнят имунната система и я държат постоянно нащрек. Разбрах, че трябва да изхвърля цялата си козметика и почистващи препарати, ако искам да постигна ремисия. Тогава си зададох въпроса „Каква козметика да използвам?“. И започнах да изследвам какво са използвали хората преди 1000 години и открих възхитена мощните масла, които са в основата на козметичната ми линия. След това се обърнах към съвременните постижения на науката и потърсих научни доказателства за натурални съставки, които въздействат позитивно върху кожата. Разбрах, че мога да се грижа за кожата, си без да правя компромис със здравето си. Запознах се с ценни и редки съставки, които забавят следите от времето върху кожата ни и които напълно се вписваха в холистичния ми възглед за живота.“ Руми Илиева, Основател

Мисията ни е да създаваме възможно най-здравословната и чиста козметика, която дава резултати. Доза лукс и разкош всеки ден, която радва сетивата и разкрива пълноценно красота ни.

Всички формули за продуктите от козметичната ни линия се подготвят в специализирани лаборатории, а производството се извършва в професионални и сертифицирани предприятия. Преди да се пусне в производство, всеки продукт се тества в лабораторни условия (без тестове върху животни), а след това и от доброволци. Използваните съставки във всички продукти са 100% натурални.

„Rumi Cosmetics” е пълноправен член на Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК) от април 2019 г.

През последните 2 години продукти на козметиката започнаха да придобиват и световно признание – някои от тях получиха награди в най-престижните конкурси в света.

През пролетта на 2021 година био пухкавото масло „ЗАЩИТА ОТ СТРИИ“ беше отличено от „Beauty Shortlist Awards“. Престижното международно жури отличи био пухкаво масло „ЗАЩИТА ОТ СТРИИ“ в категория MOTHER & BEAUTY, SELF-CARE с EDITOR’S CHOICE.

През есента на 2021 конкурсът „The Global Beauty & Wellness Awards“ отличи с награда за най-добър био и натурален продукт за ръце (Best Organic and Natural Hand Product) „Био пухкаво масло СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ“, а „Био балсамът МЕКИ ПЕТИЧКИ“ получи награда за най-добър био и натурален продукт за ходила.

В началото на 2022, получихме нови 3 награди от „Beauty Shortlist Awards“. Най-голямото отличие получи “Био балсамът МЕКИ ПЕТИЧКИ”, който взе първото място в BEST ZONE-TARGETED BEAUTY PRODUCT – FEET, „Божественият еликсир за зряла кожа MARU“ е победител в EDITOR’S CHOICE BEAUTY WINNERS, а „Био пухкавото масло СБОГОМ, СУХИ РЪЦЕ“ e победител в EDITOR’S CHOICE BEAUTY WINNERS.