Интервю с Руми Илиева за вестник „Капитал“

Руми Илиева отговаря на интересни въпроси, свързани с двата бизнеса, които успешно ръководи, пред вестник „Капитал“ в рубриката им „Предприемач“, в която се разказват вдъхновяващите истории на български брандове и хора с развиващ се бизнес.

Темата накратко:

 • Руми Илиева, посланик на здравословния начин на живот стартира козметичния си бранд Rumi Cosmetics през 2018г. само с един продукт: GLOW серум против бръчки с ценни етерични масла и първоначална инвестиция от 20 хил. лв., който днес вече има над 25 артикула, които се продават в 49 държави.
 • Нова вълнуваща новина за феновете на Rumi Cosmetics. Съвсем наскоро бранда сключи първото си международно партньорство с козметичен магазин в Дубай, където продуктите се разпространяват физически.
 • Маслото на кралиците – още за първия продукт на бранда лабораторията и Руми Илиева внасят специално и луксозно масло от семки от бодлива круша, едно от най-трудно извличащите се масла. Когато разработва козметичния си бранд, тя вече е позната на хората като фитнес инструктор и много държи на високото качеството на продуктите.
 • Разпространение и дистрибуция – основното разпространение на продуктите на Rumi Cosmetics минава през сайта. Продуктите могат да бъдат открити и в селектирани, бутикови магазини за луксозна козметика:

  Uhaya Naturals, София, ул. Ангел Кънчев 37.
  Odonata Cosmetics – Бутик за козметика и грим от природата с две локации в София. Едната е на бул. „Цар Борис III“ 93, а другата на ул. Мальовица 1.

 • Космически стандарти – продуктите на Rumi Cosmetics са сертифицирани и със стандарта COSMOS, който се прилага за козметични продукти, предлагани на пазара като био или натурални.
 • Универсален съвет за хубава кожа от Руми Илиева:
  „Трябва ти ритуал, да си редовна и ритуалът трябва да е кратичък. Нещо, което за две-три минути правиш, за да го правиш всеки ден. Кожата може да се промени, ако човек е редовен.“