Масло за кралици

Любовта ми към маслата се породи постепенно, защото бях притисната изведнъж да изхвърля цялата си козметика. Търсех начин да хидратирам ужасно сухата си кожа и в същото време да не внасям никаква химия върху тялото си. Следвах Автоимунния протокол на Сара Балантайн (книгата я има и на български), с цел да вкарам в ремисия автоимунно заболяване (Хашимото) и да се чувствам добре. Протоколът включва много неща, които трябва да се направят, като едно от тях е да се спре козметиката, която евентуално може да дразни (без да предизвиква алергия) имунната система, което е предпоставка имунната система да стане свръх реактивна, ако ежедневно е подложена на дразнения. Няма да влизам в подробности, който се интересува да прочете книгата, спомената по-горе.

Сблъсках се с това да няма какво да слагам на лицето и тялото си, а имах огромна нужда от крем и лосион за тяло, защото кожата ми беше, тогава, болезнено суха (вече е по-малко суха, от как полагам редовни грижи).

И започнах да търся какво мога да използвам. Така стигнах до маслата. Започнах първо с маслото от шипка, което е първата ми любов. През годините изпробвах много масла. Всяко има различни ползи, затова започнах сама да си правя различни смеси, за да не се налага да ги редувам, а да ги използвам всички заедно. Така да се каже, вземах ползите на много масла едновременно, когато ги използвах като блендове (смеси).

През февруари 2018 година стартирах моя козметична линия, защото исках изключително чисти като състав продукти, които да дават резултати. Първите продукти бяха само с натурални масла (и био сертифицирани, защото заради моите автоимунни предизвикателства се налага да внимавам с всякакви замърсявания), а в последствие и с кремове и лосиони, които са с натурални съставки. Тук може да прочетеш повече за лабораториите, с които избрах да работя. А тук е историята на първия ни продукт, серумът GLOW.

Моята страст към натурални продукти се споделя от много хора по цял свят, които по една или друга причина са стигнали до това, че кожата ни е най-големия орган и всичко, което слагаме върху нея, дава отражение върху здравето ни.

Докато се ровех из интернет за последните филми на Кейт Уинслет попаднах на нейната грижа за кожата, а това породи желание да проверя и други мои любимки каква козметика използват. Споделям ти откритото, а най-долу са източниците, които цитирам.

Кейт Мидълтън, 37 години, Херцогинята на Кеймбридж
Докато е бременна с принцеса Шарлот, използва масло от шипка за лицето и тялото си. Когато става въпрос за универсално масло за здраве, красота и еластичност на кожата, шипковото масло е номер 1. Богато на витамин C и Е, попива бързо и хидратира всеки тип кожа, намалява тъмните кръгове и противодейства стрии. Маслото от шипка е и моята първа любов. Заради любовта ми и фантастичните му свойства ме вдъхновиха да го включим в нощния серум PUGA (подходящ по време на бременност и кърмене, чувствителна и акнеична кожа) и пухкавото ни масло Защита от стрии.

Вземи серум за лице PUGA от тук
Вземи масло защита от стрии от тук

Кейт Уинслет, 43 години, актриса
„I probably moisturise my body much more these days than I used to. Mainly natural oils on the body
though, because I don't want to use too many chemical products on a larger area of skin.“ Кейт
Уинслет обича вечер да хидратира тялото си с натурални масла, защото иска да използва възможно най-малко химически вещества върху големи участъци от тялото си. Използва комбинация от 19 масла.

Вземи богата формула, която прави кожата копринено гладка от тук: Хидратиращ лосион за ръце и тяло, серия GLOW

Габриел Юниън, актрисата с младежко излъчване (която е на 46, но изглежда на 30)
Споделя, че има мазна кожа и дълго време си е мислела, че не се използват масла върху мазна кожа, защото защо й е още масло на кожата. След като започва да използва масло от Камелия върху лицето и шията, забелязва, че кожата й се трансформира. Маслото от камелия има свойството да озарява лицето, това е и причината да го включим в нощния серум GLOW (подходящ за всеки тип кожа, без чувствителна и акнеична).

Вземи серум GLOW от тук

Ема Стоун, актриса, 30 години
Актрисата има толкова чувствителна кожа, че даже грима си маха с натурални масла, защото се притеснява, че кожата й реагира на почистващи средства. Махането на грим с масла е страхотен чист, натурален метод, който не само, че не вреди на кожата, но и ма страхотни ползи. За лицето си използва арганово масло.
Аргановото масло съдържа сквален, който се намира в клетките на цялото тяло, но най-много в тези на кожата. След 25 годишна възраст количеството сквален в тяло намалява, затова е добре да се набавя допълнително. Това е причината да включим арганово масло в нощния серум PUGA, подходящ при чувствителна кожа.
Вземи серум PUGA от тук

Кейт Бланшет, актирса, 49 години
„I use a cream moisturiser and a recovery oil every day to give my skin an extra barrier from the
weather.  But even on days like this [winter weather] I put on something with an SPF, too.“ Използва
хидратиращ крем и възстановяващо масло за допълнителна бариера срещу времето + слънцезащита даже и през зимата.

Нашето Слънце съдържа натурална слънцезащита + масла, за предпазване от UV лъчите + масла за подхранване на кожата.

Натурален крем за лице за кожа над 30 години, вземи от тук
Натурален хидратиращ крем за кожа до 30 години, вземи от тук

Джесика Алба, актриса 37
След като прави силна алергична реакция към почистващи препарати и козметика, се обръща към природата и след няколко години създава компанията Honest, която произвежда натурални козметика и продукти за дома. Чувствам я много близка, защото и аз като нея от своите предизвикателства стартирах козметична линия. В момента Honest се оценява с пазарна стойност 1 млрд долара. Което показва колко много хора предпочитат чисти продукти.

Все повече хора разбират, че какво слагаме върху кожата си всеки ден има огромно значение. По статистически данни използваме средно над 10 козметични продукта на ден! Има значение какво използваш върху кожата си, защото ден след ден, малко по малко натрупваме вредни съставки по най-големия си орган.

Хубаво е, че все повече хора избират козметика осъзнато и разбират важността да използваме чисти продукти.

Ако все още не си опитвала чиста козметика, ето с какво да започнеш.
1. Почистваща пяна за лице, премахва грим, не щипе на очите, с органична розова вода, която засилва действието на продуктите, които се нанасят след това. Вземи пяната от тук
2. Крем за лице за през деня За кожа до 30 години, Революционен крем, хидтатира, озарява и подпомага здрав кожен микробиом, вземи от тук
За кожа над 30 години, GLOW, крем с анти ейдж грижа, с пептиди, масло от бодлива круша, хиалуронова киселина, ензимно активирани мастни киселини. Вземи го от тук
3. Нощна грижа
Серум с масла GLOW, с масло от бодлива круша, което съдържа 150% повече витамин Е от аргана, масло от безсмъртниче (което се използва изключително във Френската натурална козметика). Вземи серум GLOW от тук

Серум PUGA, отново с масло от бодлива круша, но специално разработен за чувствителна и акнеична кожа, без етерични масла, толкова фин и чист, че е подходящ и по време на бременност. Вземи серум PUGA от тук


Източници:
1. http://www.wellandgood.com/good-looks/kate-middleton-favorite-natural-face-oil/
2. https://www.elle.com/culture/celebrities/news/a33415/gabrielle-union-talks-anti-aging-beauty-
secrets/
3. https://www.vogue.com/article/beauty-moment-emma-stone-on-mascara-being-blonde-again-and-
designer-alber-elbaz
4. https://www.vogue.co.uk/article/cate-blanchett-interview-beauty-armani