Болницата в Гоце Делчев получи кувьоз

На 20.01.2019 г. болницата “Иван Скендеров” в Гоце Делчев получи транспортен кувьоз, от който имаха нужда. Дарението е на обща стойност 14 116 лв. Сумата е събрана от Руми Илиева, която дарява част от приходите си, Десислава Николово, която продава книгата си изцяло с дарителска цел и частни дарители.

Старият транспортен кувьоз на болницата е на 30 години и в него недоносените бебенца не могат да получат грижата, от която имат нужда в първите часове преди раждането си, преди да бъдат преместени в неонатологично отделение в по-голяма болница.

От началото на 2019 година, в болницата в Гоце Делчев са се родили 28 бебета.

Пред БНТ Д-р Мария Радойкова – директор на общинска болница Гоце Делчев сподели: “Не са редки случаите, в които се налага транспортиране на новородени бебета в клиника по неонатология в София и това ще улесни работата на колегите”.

50% от стойността на тренировъчната програма PUSH (след приспадане на дължимите данъци), отива за закупуването на кувьози в различни болници в страната!

Процент от приходите на козметичната линия Руми Илиева също отиват в помощ на каузата!

1 thought on “Болницата в Гоце Делчев получи кувьоз

  1. От 10 години живея извън България. Това ми дава възможност да наблюдавам внимателно всичко което се случва и да го оценявам като един страничен наблюдател. Опитвам се да намеря знаци, които да ми подскажат, че нещата вървят добре и че си струва да се върна. Разочароващо е всеки път да виждам хора, оставили се да бъдат заляти от черни новини и негативизъм, отпуснали се по течението, в очакване някой друг да дойде и да поправи нещата. Вярвам, че всеки сам може да направи живота си по-добър и да помогне и на околните да се чувстват и живеят по-добре.
    Затова много се радвам, когато срещам хора като Руми! Тя е успешна, защото е позитивна и влага не само професионализъм, но прави нещата с много любов и ентусиазъм!
    Смятам, че дарението на Руми е не само безкрайно благородно, но и ще промени живота и съдбата на много хора! Животът е толкова крехък! Всяко едно мъничко създание, все още неподготвено за суровия свят, наистина се нуждае от голяма подкрепа и специални грижи!
    Това е добрият пример, за който трябва да се говори!

Comments are closed.