Производство на козметика

В тази статия ще говорим сериозно по темата за производство на козметиката. И, защото темата е сериозна, може да стане и малко скучна, затова ще опитам да съм кратка.

За производството на козметиката използвам професионални партньори – работя с две страхотни лаборатории, които са на абсолютно световно ниво. Аз измислям идеите за различните продукти, но те тестват съставките и разработват формулите в детайл, така че хем да отговарят на моите изисквания, хем и на най-добрите практики в световен мащаб.

В лабораториите, с които работя, се произвежда и био козметика от утвърдени европейски козметични фирми, включително френски, датски и швейцарски. До момента едната лаборатория е инвестирала над 200 000 лв., за да се сдобие най-висококачествена производствена линия от най-висок стандарт, като само за последната година инвестициите са за над 50 000 лв. Лабораторията отговаря на фармацевтичните изисквания, а вече всички знаем колко високи са те. Работещите в лабораторията влизат със специално облекло – калцуни, шапки, престилки, маски за лицето, така че да не “заразят” продуктите с бактерии. Консервантите, които използвам, са натурални или само масла, така че трябва мнооого внимателно да се работи със суровините.

Не случайно и работим със специфични опаковки, защото искаме да осигурим прекрасен крем през целия период на ползване, а ако всеки ден бъркате с пръсти в буркана с крем, до няколко седмици качествата му биха се променили, поради липсата на агресивни консерванти и съставки. Бутилките за серумите целенасочено са със спрей помпа, а не с пипета, която се вади всеки ден, за да предпазим съдържанието от окисляване. От лабораториите ми казват, че в моите продукти има най-хубавите, най-ефикасните и най-скъпите съставки, без компромис в качеството! Много съм щастлива, че срещнах разбиране от тяхна страна и те повярваха в моята идея за козметика на световно ниво, създадена в България!

За тях искам да кажа още, че едната лаборатория се води от магистър-фармацевт, който притежава и сертификат на VUB за Оценител на безопастност на козметични продукти в ЕС. Притежават още и GMP сертификат за производство на козметика по ISO 22716 от SGS Belgium.

В лабораторията, само през последната година, са направени инвестиции за 100 000 лева.

В другата работят инженер-химици и технолози, кaто тази лабораторията притежава два био-сертификата: Soil Association Оrganic и COSMOS Оrganic, както и GMP сертификат за производство на козметика по BS EN ISO 22716:2008 от Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика (БНАЕМПК).

Та с две думи: козметиката ми е на професионално ниво, произвежда се като следваме всички регулации и изисквания за производство на козметика в България и Европейския съюз.

Щастлива, че благодарение на прекрасните ми партньори мога да поръчвам най-добрите съставки, за които някога само съм си мечтала! И дори някои от маслата, които използваме в козметиката ми, се добиват специално за нашата поръчка и ни ги изпращат на момента.

Правя го, защото искам моята козметика да е сред най-добрите на световно ниво и защото вярвам, че и вие, и аз заслужаваме само най-доброто!

Да, моята козметика е бутикова, не е конвенционална. Тя е изключително с натурални съставки и някои от тях може и да не действат толкова агресивно, както някои химии, но определено е работеща козметика! Основание да заявя това ми дават не само козметичните досиета, които се разработват за всеки един продукт, но и всички невероятни отзиви, които получавам ежечасно от всички вас, които ползвате продуктите ми, по имейл, по Фейсбук и в магазина ми.

1 thought on “Производство на козметика

  1. Здравейте,
    казвам се Нериман Гази и туко що получих очакваният продукт “Крем Дезодорант с масло от мей чанг”. Изпробвах го и съм много очарована. Благодаря за специалното отношение на целия Ви екип и подписаната Картичка made my Day 🙂 Всичко добро и продължавайте да работите в помощ на хората. ☺

Comments are closed.