Как да хидратираш кожата правилно + 4 най-чести грешки

1. Грешка: нанасяш хидратиращи продукти на суха (не мокра) кожа

Логично е след като искаш да хидратираш кожата, да го правиш, когато тя е суха. Нооо, това е грешка. Ако искаш мека и хидратирана кожа, нанасяй крем за лице и лосион за тяло веднага след като попиеш водата след баня. Така заключваш влагата в кожата и тя е нежна и мека за по-дълго.

Идея за домашно СПА: Ако имаш 2-3 минути, след като измиеш лицето и тялото си, намажи ги с мед и нежно ексфолирай. Все едно се масажираш с мед. След това изплакни и нанеси хидратиращ продукт. Тази малка стъпка прави кожата още по-мека и хидратирана.

2. Грешка: избираш неподходящ за теб хидратиращ продукт

Какви съставки да съдържат хидратиращите ти продукти, за да са подходящи за теб?

Сухата кожа обича масла от кокос, авокадо, зехтин.
Мазната кожа обича масла от пореч, коноп, жожоба.
Всеки тип кожа се чувства страхотно с кактус бодлива круша, камелия.

За всеки тип кожа са подходящи и хидратиращи ензимно активираните мастни киселини. Това е иновативен фитокомплес с висока биоусвояемост (bioavailability), доказана с инвитро тест. Извличат се от масла и след това чрез ензими се активират, така че да проникват в кожата много по-лесно и бързо, по тази причина може да се използват в по-малко количество, така че не остава мазно или лепкаво усещане след тях.

По същия начин, както ядките и семената се накисват, за да се извлече максимална полза от хранителните вещества в тях и да се избегнат негативите (вещества, които блокират усвояването на витамини и минерали, които се неутрализират с накисване). Ензимно активираните мастни киселини проникват в дълбочина, хидратират и подхранват, без лепкаво усещане. Това е продукт за тяло с ензимно активирани мастни киселини.

Всички типове кожа обичат съставки, които естествено се съдържат в нея, като хиалуронова киселина. Добавянето й отвън се отразява страхотно на производството на колаген и хидратацията. Има една особеност, че когато добавяме хиалуронова киселина отвън, може да намалее производството й в тялото, затова е добре тя да се комбинира с пептиди, които неутрализират тази възможност. Това е продукт за лице със съставки подходящи за всеки тип кожа (хиалуронова киселина, пептиди, ензимно активирани мастни киселини и масло от бодлива круша).

3. Грешка: използваш качествени продукти само за лицето или даже само за зоната около очите

Кожата е най-големият орган в тялото ни. За да функционира добре, тя трябва да е здрава. Честото излагане на мръсен въздух, гореща вода и измиващи продукти, премахва защитния й липиден слой или с други думи – изсушава я. Сухата кожа не е само козметичен, но и здравословен проблем.

Кожата не е само на лицето и около очите, целите сме в кожа 🙂 И докато само кожата на ръцете е на показ, а кожата на останалата част от тялото не е, то цялото ни тяло страда, ако не се грижим за него изцяло и правилно.

Решение: Подбирай продукти с активни съставки за цялото тяло. Имай предвид, че възрастта си личи по 3 неща: кожата на лицето, шията и опакото на ръката. Използвай козметика с активни съставки за кожата по цялото тяло, не само за лицето. Прави подхранващи маски на цялото тяло!

След баня винаги хидратирай цялото тяло и лицето!

4. Грешка: мазната кожа няма нужда от хидратация

Мазната кожа произвежда повече мазнини, защото по този начин се защитава от продукти, които силно я изсушават и защото е дехидратирана. Произвеждането на допълнителна мазнина от кожата е, защото тя се опитва да се балансира. Колкото повече се мие и изсушава, толкова повече мазнина се произвежда.

Решението е да се хидратира редовно и да се изчака период от около 2 седмици да се регулира себума и да се изсуши кожата. След измиващ продукт, веднага се нанася хидратиращ продукт.

Да се избягват продукти, които запушват порите. Нашият вечерен серум PUGA е с масла, които не запушват пори, подходящи за мазна кожа, балансират производството на себум, с изцяло натурален състав, с антиЕГН ефект.